Foto: Bljesak.info

I ove godine, 31. godinu zaredom Hrvatsko kulturno umjetničko društvo ”Sv. Ante – Cim” iz Mostara organiziralo je svoj tradicionalni božićni koncert ”Gradu s ljubavlju”. Koncert je održan u prepunoj dvorani u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Ove godine domaćini su priredili brojna iznenađenja, nove koreografije i to sve u malo drukčijem programu nego što se to naviklo gledati do sada.

Ljepotu plesa, pjesme, bogatstvo narodnih nošnji te raznolikost narodnog stvaralaštva mostarskoj publici predstavili su i ovogodišnji gosti prijatelji članovi Folklornog ansambla ”Matija Gubec” iz Karlovca i članovi Mandolinskog orkestra Brodosplit iz Splita.

Ideja za održavanje koncerta “Gradu s ljubavlju” rodila se ratne 1993. godine, onda kad je grad bio uništen i ranjen, željelo se izdići duh grada iz ratne tame i beznađa.

Društvo sv. Ante koje je djelovalo sve do potkraj Drugog svjetskog rata osnovano je 1872. godine u njedrima Franjevačkog samostana u Mostaru. Godine 1993. u Domu sv. Ante u Cimu, zajedno s preživjelim članovima Društva sv. Ante i podmlatkom Društvo se obnavlja pod imenom HKUD “Sv. Ante – Cim” Mostar.

Društvo njeguje i čuva tradicionalno kulturno nasljeđe hrvatskog naroda Mostara i okolice, njegove običaje, pjesme i igre, nošnje i glazbala, kao i folklor susjednih država i naroda te sa sobom nosi vedrinu i uzbudljivu raznolikost narodnog stvaralaštva, piše Bljesak.info.

Doznajte više na poveznici: https://bljesak.info/kultura/flash/odrzan-tradicionalni-bozicni-koncert-gradu-s-ljubavlju/440475?fbclid=IwAR2vti-VbYGqL9mDGqy2u7K0L1a70URV4qWU-kpVXIIA3R8aM28tyaU8u-Q

Izvor: / Bljesak.info /

/Misija FRAMOST/