DANAS JE 19. nedjelja kroz godinu, 13.8.2023.

  • RASPORED SVETIH MISA NAŠE FRANJEVAČKE MISIJE (FRAMOST) u narednom tjednu je uobičajenim slijedom …

 

NAŠI POKOJNICI, U OVOM TJEDNU:

  • IVICA MARIĆ Ž. + ŽARE KUBATOVA, 1943., pokopana u Smrčenjacima;
  • ŠTEFICA ČULJAK-AĐONTIĆ, ž. + Mile, 1933., pokopana u Cimu kod sv. Ante;

Pokoj vječni daruj im Gospodine… Iskrena sućut svim ožalošćenima…

 

OGLAŠAVAJU SVOJU ŽENIDBU:

    • MATEO ĆUBELA IZ ILIĆA-TADINOVAC, SIN EUGENA ĆUBELE I MIRJANE BARTEL I MARIJA PRSKALO IZ ČITLUKA, KĆI IVANA PRSKALA I STELE BRKIĆ

Bilo im sretno i od Boga blagoslovljeno…

 

  • U tijeku je Devetnica Velikoj Gospi posvuda i u svim našim crkvama i molitvenim prostorima u večernjim satima… Pridružite se tko god može, bilo u obiteljskom zajedništvu bilo u vjerničkom zajedništvu…
  • U utorak je VELIKA GOSPA – VELIKA SVETKOVINA. Mnogi će od vas poći u prošteništa u koja ste već navikli ići, a tko ostane doma – u našim franjevačkim središtima na Gospojinu će mise biti ovim redom: na Rudniku u sv. Barbari u 8.00 sati, u Ilićima u sv. Franji u 9.00 i u crkvi sv. Ante u Cimu u 19.00 sati.
  • Lijepo je proslavljen patron crkve u Orlacu, sv. Lovre, kao i kasnije narodno druženje na igralištu Šaht ispred Doma sv. Lovre gdje je uslijedilo cjelovečernje druženje i slavlje. Bogu i svim sudionicima hvala.
  • U nedjelju je misa na Orovniku, kolijevki Širokobriješke Gospojine i misa po starom običaju počinje u 11.30.
  • Na stolu za tisak imate naš novi LISTIĆ FRAMOST … uzmite ga i čitajte… ponesite svojima…
  • Zamolili bismo vas da pođete na svoja groblja i pokupite ocvale ikebane i sve drugo što je na grobovima i oko grobova čemu je rok prošao… Naime, kod mnogih je sve ostalo od blagoslova polja, koji su davno prošl, a kako je bio veliki vjetar i nevrijeme, tako je sve pobacano okolo, tako da kod mnogih baš izgleda kao jedno zapušteno groblje… To pokojnici nisu zavrijedili… Budite ljubazni ili otiđite ili pošaljite svoje mlade onamo da pokupe sve što tamo ne treba biti i odnesu na prikladno mjesto da naša groblja budu uredna i kako dolikuje… Hvala vam svima!

 

SVIMA ČESTITAMO VELIKU GOSPU – SA ŽELJOM DA LIJEPO PROSLAVIMO NAŠU VELIKU SVETKOVINU I MOLIMO ZAJEDNO:

Presveta Djevice, skrušeno prilazimo tvojoj majčinskoj ljubavi u vjeri i molitvi za milost da vječno djelujemo prema riječi Božjoj.

U tvoje najsvetije ruke povjeravamo svoje srce i dušu i molimo Te za duhovno i tjelesno zdravlje i Tvoju naklonost, s nadom da ćeš uslišiti našu poniznu molitvu.

U naručje tvojeg nježnog milosrđa predajemo svoju dušu i tijelo danas i svaki dan našega života pa sve do smrti.

Tebi povjeravamo sve svoje nade i utjehe, sve svoje kušnje i nevolje, cijeli svoj život, da se svi naši postupci usklade s voljom Tvojom i voljom Sina Tvoga jedinoga – Isusa Krista. Amen.

/MISIJA FRAMOST/