U sklopu manifestacije ”Dani svetog Franje u Čapljini – 2023.” i priprave za proslavu blagdana svetog Franje, jučerašnja nedjelja, 1. listopada, je u Čapljini po svemu bio poseban dan, koji je propratio i poseban program.

U 12.00 sati na Trgu svetog Franje upriličen je susret djece svetog Franje uz razne igraonice, radionice, ples, pjesmu, molitvu; prilagođeno svim uzrastima – od rane dječje dobi pa nadalje.

Po završetku programa za najmlađe, uslijedio je susret crkvenih zborova – tradicionalno okupljanje crkvenih zborova iz Hercegovine koji su pjevali pod svetom misom u crkvi svetog Franje Asiškog u Čapljini u 17:00 sati.

Sudionikom susreta i misnog slavlja bio je i naš veliki mješoviti zbor ”Sveti Ante ’39” Cim.

“Dani svetog Franje u Čapljini – 2023.” manifestacija je bogatog duhovnog, glazbenog i zabavnog programa, koja traje od 17. rujna do 4. listopada, a koju i ove godine organizira Franjevački samostan Čapljina, Župa sv. Franje Asiškog Čapljina, Centar za obrazovanje i kulturu AKADEMIJA Čapljina te Udruga katoličkih vjernika Hercegovine ”Mir i dobro” Čapljina.

Zahvaljujemo se organizatorima na pozivu i iskreno čestitamo na uvijek novim i zanimljivim sadržajima!!

Druženje uz pjesmu i dobro raspoloženje jučer u Čapljini nastavljeno je i nakon završetka službenog dijela programa. Donosimo fotografije…

Foto: Ante Boras

/Misija FRAMOST/