I dok se sinoć, druge večeri trodnevnice, pod svetom misom u 18 sati u crkvi svetog Franje u Ilićima molilo za pokoj duša svih umrlih žitelja ovoga kraja koji su bili naši zajedničari, prijatelji i dobročinitelji; večeras, posljednje (treće) večeri trodnevnice i uočnice proslave svetog Franje, misna nakana bila je za zagovor svetog Franje i sve žive žitelje ovog mjesta i prijatelje koji su dionici našeg franjevačkog zajedništva.

Program trodnevnice i priprave za proslavu sv. Franje i patrona crkve sv. Franje u Ilićima, obogatila su i uljepšala djeca i mladi, koji su okupljeni pod sloganom ”Hvaljen budi Gospodine moj” svojim nastupom večeras iznenadili i oduševili sve prisutne. Poetskim uprizorenjem ”Pjesme brata Sunca” ( Pjesme stvorova), koju je sveti Franjo Asiški spjevao pri kraju svoga života, nagovijestili su radost i svečanost sutrašnjeg dana:

PROSLAVU SV. FRANJE I PATRONA CRKVE SV. FRANJE U ILIĆIMA!!

Proslava započinje u 10.30h svečanom svetom misom kojoj će prethoditi procesija – ophod oko crkve s kipom svetog Franje, i odavanje počasti svim nestalim i poginulim braniteljima ispred spomenika na platou crkve. Nakon svete mise narodno druženje i veselica.

Dragi prijatelji i zajedničari, svi ste srdačno pozvani i dobrodošli!!

Foto: Ante Boras

Vezano: http://www.framost.com/2023/10/05/priprava-za-proslavu-patrona-crkve-sv-franje-ilici-2023/

/Misija FRAMOST/