Foto/ Izvor: Glas Hrvatske

Svečanim koncertom polaznika večeras u Koprivnici završava Zimska škola hrvatskog folklora koju već 30 godina zaredom organizira Hrvatska matica iseljenika. Okupljeni u cilju očuvanja izvornosti i autohtonosti hrvatskog folklora i folklornog izričaja te jačanja i promicanja hrvatske tradicijske kulture i hrvatskog nacionalnog i etničkog identiteta, a sve pod stručnim vodstvom, stotinjak polaznika Škole u proteklih deset dana marljivo je radilo, plesalo, pjevalo, družilo i puno novoga naučilo.

Djelić atmosfere iz Koprivnice uz pjesmu ”Moslavino, kraju na tri vode” u izvedbi polaznika Škole, među kojima su i članovi našeg HKUD ”Sv. Ante – Cim”, donosimo u videu koji možete pogledati klikom na poveznicu: https://www.facebook.com/GlasHrvatske/videos/890702486050709

”Moslavino, kraju na tri vode” pjesma je duge povijesti iz moslavačkog kraja koju je zapisala etnologinja i muzejska savjetnica Slavica Moslavac, predavač Zimske škole. Pjesmu je odsvirala Lana Moslavac, VS Rusalke iz Kutine snimile i objavile na CD/USB-u, a polaznici Škole naučili i prenose dalje.

Više o Zimskoj školi hrvatskog folklora doznajte na: Započela Zimska škola hrvatskog folklora – Framost

Video/ Izvor: Glas Hrvatske

/Misija FRAMOST/